Η καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου έκανε σήμερα γνωστό ότι γίνονται συζητήσεις για τρίτη δόση του εμβολίου και σε μικρότερες ηλικίες. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, τρίτη δόση γίνεται σε υγειονομικούς, ευάλωτα άτομα και σε ηλικίες άνω των 50 ετών.

Ads

Επιπλέον, η κ. Θοδωρίδου αναφέρθηκε σε μία μελέτη που έγινε στο Ισραήλ για την αποτελεσματικότητα της  γ’ δόσης με εμβόλιο mRNA από την οποία προκύπτει ότι άτομα όπου την είχαν λάβει είχαν κατά 93% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο, 92% μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και 81% μικρότερο κίνδυνο για θάνατο από τον κορωνοϊό σε σύγκριση με εμβολιασμένους με δύο δόσεις πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες.

Επίσης, η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών αναφέρθηκε και σρτα δεδομένα του CDC από τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι σε 7.000 εισαγωγές ασθενών με συμπτώματα παρόμοια με αυτά από τη λοίμωξη με κορωνοϊό, έδειξε πως οι ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει, ως 5,5 μήνες πριν, είχαν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σε σχέση με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν νοσήσει.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι «Η μελέτη αυτή αποδυναμώνει όπως είναι σαφές τις απόψεις πολλών ατόμων που υποστηρίζουν ότι η νόσηση είναι ένα είδος φυσικού εμβολίου».

Ads