Στους 136 έφτασαν πλέον τα θύματα από κοροναϊό στην Ελλάδα, αφού ακόμη δυο ασθενείς κατέληξαν στη Βόρειο Ελλάδα.

Ads

Συγκεκριμένα μία γυναίκα 59 ετών με υποκείμενα νοσήματα η οποία νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η γυναίκα καταγόταν από το χωριό Κότινο του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη και πήγε στο νοσοκομείο πριν από μία εβδομάδα περίπου.

Επίσης ένα ακόμη ένας ηλικιωμένος, σύμφωνα με πληροφορίες ένας 80χρονος που νοσηλεύονταν σε κλίνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη κατέληξε το βράδυ της Κυριακής. Ο ηλικιωμένος ασθενής έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

17 νέα κρούσματα, 43 οι διασωληνωμένοι

Την ύπαρξη δύο ακόμη θυμάτων του φονικού ιού στη χώρα μας επιβεβαίωσε νωρίτερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης 17 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2534.

Ads

Από το σύνολο των κρουσμάτων 580 (22,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.228 (48,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πλέον, όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, 43 είναι οι ασθενείς, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 11 (25%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των 36 (26,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ έχουν συνολικά ελεγχθεί 66094 κλινικά δείγματα.