Άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση) για τους πολίτες άνω των 30 ετών. Οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην σχετική εφαρμογή στο gov.gr για να κλείσουν το ραντεβού τους.

Ads

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο η Ελένη Γιαμαρέλλου, ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ, δήλωσε στην ΕΡΤ πως «πρέπει να ξέρουν εκείνοι που εμβολιάστηκαν με τις δύο δόσεις ότι δεν είναι πια προφυλαγμένοι. Εκείνοι που έκαναν τρίτη δόση είναι προφυλαγμένοι σε ποσοστό 50%, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί και νοσήσουν κιόλας είναι σα να έχουν κάνει τέταρτη δόση».

Η αναμνηστική δόση συνιστάται για τους υγειονομικούς, τους ανοσοκατασταλμένους και τους έχοντες χρόνια προβλήματα υγείας είπε.

Ads

Οι επιστήμονες της Επιτροπής επανέλαβαν την ιδιαίτερη ανάγκη για δεύτερο αναμνηστικό εμβολιασμό για τους άνω των 60.

Καθορισμός ραντεβού μπορεί να γίνει :

  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/, με τη χρήση των κωδικών TAXISNET
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο.