Στους 1061 έχει φτάσει πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας με βάση τις νέες ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείο Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκανε λόγο για 95 καινούργια.

Ads

Μάλιστα γνωστοποίησε και τρία επιπλέον θύματα ανεβάζοντας έτσι τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών σε 32 στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι ένας 90χρονος έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι ενώ ο μέσος όρος τους ανέρχεται σε 66 έτη και 12 είναι γυναίκες. Όσον αφορά στους 32 θανάτους, ο μέσος όρος ηλικίας τους ανέρχεται σε 73 έτη και είναι 25 άνδρες και 7 γυναίκες. Με βάση τις ανακοινώσεις, συνολικά στη χώρα μας έχουν διενεργηθεί 14.363 τεστ διάγνωσης του κοροναϊού.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην ψυχική υγεία των πολιτών και τους κάλεσε να μην βλέπουν πολλές ειδήσεις σχετικά με την επιδημία του κοροναϊού που μπορεί να τους επηρεάζουν, αλλά να μένουν στις επίσημες ανακοινώσεις. Είπε επίσης πως δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος και πανικός, καθώς πρόκειται εν γένει για μια ήπια νόσο.

Ads

Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας πρωτοβουλίας ώστε δημοσιογράφοι να μην αντλούν πλέον πληροφορίες από τα νοσοκομεία για κρούσματα και θύματα. Κλείνοντας ανέφερε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές, σημειώνοντας ωστόσο πως παραμένουμε σε ένα «καλό» σενάριο για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα.