Τους 110 έφτασαν οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, με τελευταίο θύμα έναν άνδρας με υποκείμενα νοσήματα που κατέληξε στο Θριάσιο. Νωρίτερα, έχασε την μάχη με τον ιό ο 76χρονος Ευάγγελος Σπανός, ιδρυτής και πρόεδρος της Βιοϊατρικής.

Ads

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το Μ. Σάββατο 11 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.235. Σε 67 ανέρχονται οι ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τριάντα εννέα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.

Ο Ευ. Σπανός νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρτηριακή υπέρταση, που τον κατέτασσε στις ευπαθείς ομάδες.

Ads

Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1979 παίρνει PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Το 1981 ξεκίνησε τη λειτουργία της Βιοϊατρικής.

Την Παρασκευή, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 108 νεκρούς, μετά από τρία θύματα που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο 24ωρο.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής ένας 91χρονος από την Πτολεμαΐδα εξέπνευσε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, ενώ ένας 78χρονος πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης κατέληξε στο ένας 76χρονος άνδρας που νοσηλευόταν και αυτός στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Επιπλέον ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να φθάνει τα 2.224.

Σε 71 ενέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.