Νέο κρούσμα κορωναϊού επιβεβαιώθηκε το Σάββατο, αυτή τη φορά στη Γενική Κλινική Υγείας Μέλαθρον του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας.

Ads

Σε ανακοίνωσή του το ΤΥΠΕΤ αναφέρει, ότι «μετά από την προσέλευση ύποπτου περιστατικού που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ως θετικό στο νέο ιό από το ινστιτούτο Pasteur, οι επιστημονικές ομάδες (Λοιμώξεων, Επιστημονική, Νοσηλευτική) του Υγείας Μέλαθρον σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και  τον καθηγητή-λοιμωξιολόγο κ. Νικόλαο Σύψα αντιμετώπισε το περιστατικό επιτυχώς τηρώντας απόλυτα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα».

Προσθέτει, ότι «κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εκλήθη στο Υγείας Μέλαθρον για επιτόπια αυτοψία όλης της διαδικασίας διαχείρισης του περιστατικού και με βάση όλα τα επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια έκρινε τα μέτρα απόλυτα επιτυχή».

«Από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, για λόγους πρόληψης, αναστέλλεται η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων στη Γενική κλινική Υγείας Μέλαθρον, εκτός από τα έκτακτα περιστατικά που θα κρίνονται κατά περίπτωση από τον θεράπoντα ιατρό.

Ads

»Η πλήρης λειτουργία της Κλινικής (τακτικά ιατρεία, προγραμματισμένα χειρουργεία) θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες με βάση τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και σε συνεννόηση με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Διοίκησης της Κλινικής».