Κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος». Η λειτουργία της μονάδας αναστέλλεται για ένα τριήμερο προκειμένου να γίνει απολύμανση. Επιπλέον, κρούσματα εντοπίστηκαν και σε πτηνοσφαγείο της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, στην Εύβοια. 

Ads

Αναφορικά με το μονάδα της «Πίνδος», το κλείσιμό της έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μέχρι στιγμής από κανέναν επίσημο φορέα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ενώ από την Διοίκηση του Πτηνοτροφικού δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση.

Οι πρώτες πληροφορίες για ύπαρξη κρουσμάτων έφτασαν χθες το πρωί ενώ κατόπιν ανακοινώθηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων -32 συνολικά- στο Νομό Ιωαννίνων. 

Τελικά όπως έγινε γνωστό από τον Περιφερειάρχη η επιχείρηση θα κλείσει για ένα τριήμερο προκειμένου να γίνουν εκτενείς απολυμάνσεις στους χώρους και το προσωπικό θα επιστρέψει αφού πρώτα υποβληθεί σε τεστ υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ.

Ads

Κρούσματα και σε πτηνοσφαγείο στην Εύβοια

Κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν και στο πτηνοσφαγείο της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου τροφίμων και ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας ανέρχονται σε 18, σε έναν εργασιακό χώρο που δουλεύουν λιγότεροι από 100 εργαζόμενοι, επιβεβαιώνοντας ότι οι εργασιακοί χώροι μπορούν να αποτελέσουν μαζικούς χώρους διασποράς του κοροναϊού.

Επιπλέον, συμπτώματα γρίπης έχουν εμφανίσει εργαζόμενοι στο πτηνοσφαγείο της Κελαϊδίτης ΕΠΕ που βρίσκεται στον Πισσώνα Ευβοίας, σε κοντινή απόσταση από το πτηνοσφαγείο της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ.