Ενώ η έξαρση της επιδημίας του κοροναϊου στη χώρα εκτινάσσεται και ο έλεγχος ξεφεύγει, με τους ειδικούς να προειδοποιούν γιαιδιαίτερα δυσοίωνες καταστάσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει νέα μέτρα εντός της ημέρας. 

Ads

«Θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μια σειρά μέτρων τα οποία θα συμφωνήσουμε στη σημερινή μας τηλεδιάσκεψη» είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης. Κατά πληροφορίες τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι μεταξύ άλλων θα υπάρξει ισχυρή σύσταση όποιος επιστρέφει από διακοπές να μπει σε «αυτοκαραντίνα» για μία εβδομάδα. Όχι απαραίτητα να προχωρήσει σε εκούσιο εγκλεισμό, αλλά να φορά μάσκα και έξω, να αποφεύγει τις συναναστροφές με ευπαθείς ομάδες και γενικά να προσέχει πού και πώς κινείται. Πρόσθεσε, ότι θα κυκλοφορήσουν και τηλεοπτικά σποτ προς ενημέρωση των πολιτών.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην «ατομική ευθύνη» και ανέφερε, «θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».

Ads