Σε 28 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα σε 3.458.

Ads

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 

Ads

Σε ό,τι αφορά στα 28 νέα κρούσματα, τα 7 είναι εισαγόμενα κρούσματα εκ των οποίων 2 εισήλθαν από Προμαχώνα, 1 εισαγόμενο εντοπίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, 1 από Βουλγαρία 1 από Βοσνία, 1 στην Κάρπαθο και 1 από Ινδία, που ήρθε μέσω Ολλανδίας.

Το κρούσμα στην Κάρπαθο είναι σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του Ελληνοαμερικανού που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο 74χρονος εμφάνισε συμπτώματα ενώ βρισκόταν στο νησί, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο με αεροδιακομιδή στην ειδική κάψουλα του ΕΚΑΒ, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης. ΧΘες ελήφθη δείγμα από τη γυναίκα για τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν σήμερα. Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική σε εξαιρετική κατάσταση. Νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο με το σύζυγο της.

Επίσης, 10 κρούσματα εντοπίζονται στην περιφέρεια Ξάνθης 1 στην Αττική, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 2 στη Λάρισα, 2 στην Καστοριά και 2 στη Ροδόπη.

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας: 

image