Παραποίηση των δηλώσεών του στον BHMA FM για το θέμα της Αμυγαλέζας καταγγέλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ads

Ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η γνωστή τακτική κόβω- ράβω και κιτρινίζω, συνεχίζεται για ακόμη μια φορά από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους» και παραθέτειτο απομαγνητοφωημένο κείμενο της συνέντευξης που έχει ως εξής:

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων: «Επίσης, κε Σαντορινιέ, αν το πρόβλημα με την Αμυγδαλέζα ήταν οι συνθήκες, γιατί δεν τις φτιάξατε και την κλείσατε; Ήταν κάτι έτοιμο, έπρεπε να το φτιάξετε και με λιγότερα λεφτά, και να γίνει και πιο ανθρώπινο  και να μην την κλείσετε. Την κλείσατε…Γιατί;» ο Νεκτάριος Σαντορινιός απάντησε: «Μπορώ να σας πω, ίσως και να ήταν μια λάθος εκτίμηση. Εγώ δε μπαίνω σε μια λογική του να υπερασπιστώ όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει στο παρελθόν, όμως, σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διαμορφώσουμε τα hot spots και θα το κάνουμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης».

Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «στα πλαίσια της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, νωρίτερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων κλειστού τύπου για μετανάστες σε καθεστώς επανεισδοχής, τόνισε ότι αυτά θα έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, κάτι που δεν υπήρχε στην Αμυγδαλέζα. Η Αμυγδαλέζα, έκλεισε γιατί «είχαμε καταδίκες», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «Θα υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Δε θα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι καθημερινά θα προσπαθούν να αυτοκτονήσουν». «Η εναντίωση για την Αμυγδαλέζα ήταν και για τις συνθήκες διαβίωσης. Μην το ξεχνάτε αυτό. Και τις καταδίκες δεν τις έφαγε η χώρα εξαιτίας του ότι ήταν κλειστού τύπου. Τις έφαγε η χώρα εξαιτίας του ότι οι συνθήκες των ανθρώπων που ήταν εκεί μέσα πόρρω απείχαν από τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Ads