Για «αφελή σενάρια συνωμοσίας ή στηριξης» με αφορμή την κοινή παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της την ερχόμενη Δευτέρα, μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένα Κοππά. Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την τακτική να «δαιμονοποιεί απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας ότι «δεν μπορείς να μην έχεις σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση».

Ads

Εξηγώντας τους λόγους που επέλεξε να καλέσει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου η Μ. Κοππά ανέφερε ότι κάλεσε ανθρώπους με τους οποίους έχει μια σχέση «τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο οφείλω την πολιτική μου παρουσία, και τον κ. Κουβέλη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε αυτή την περίοδο στην προσπάθεια συγκρότησης του τρίτου πόλου για τη σοσιαλδημοκρατία».

«Όταν μιλάμε για πολιτική, είναι και οι δύο, δύο άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα βιβλίο που έχει σχέση με το χώρο αυτό», πρόσθεσε απορρίπτοντας όλα τα σενάρια κρυφών υπονοούμενων πίσω από τις προσκλήσεις.

Όσον αφορά την διαμόρφωση του πολιτικού χάρτη μετά τις εκλογές, η Μαριλένα Κοππά μιλώντας στο BήμαFM είπε ότι «είναι βασικό για μένα και πρωτεύον να υπάρξει χώρος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ο σοσιαλδημοκρατικός μεταρρυθμιστικός χώρος. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αυτονομία. Όχι με ταύτιση με τη μία ή την άλλη πλευρά και κάνοντας μονομέτωπο με την άλλη, όπως κάνει αυτή τη στιγμή η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Ads

Ασκώντας κριτική στην Χαριλάου Τρικούπη είπε ότι έχει «δαιμονοποιήσει απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ», και ανέφερε ότι «μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, όπου κι εγώ έχω τις απεριόριστες επιφυλάξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διγλωσσία του, την ασάφειά του και τη μη καθαρή θέση του σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το ευρώ, αλλά δεν μπορείς να μην έχεις σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση». «Γνωρίζετε καλά ότι είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην αντιπολίτευση και τη Ν.Δ» σχολίασε η ίδια.

Πάντως σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής. «Κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να στηρίξει την Ελιά, οι μισοί υπουργοί του είναι στη ΔΗΜΑΡ» σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας MEGA. «Το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος τη ΔΗΜΑΡ» συμπλήρωσε. Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι έχουν ευθύνες για το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να απολογηθούν».