Ανταλλαγή πολεμικών ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει σήμερα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τόσο αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη στάση του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και αναφορικά με το Πόθεν Έσχες της συζύγου του αρχηγού της ΝΔ, Μαρέβα Μητσοτάκη. 

ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με ανακοίνωσή του στη ΝΔ και τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, του οποίου μάλιστα ζήτησε την απομάκρυνση. 

«Σήμερα, ο κ. Βλάχος δήλωσε δημόσια τη διαφωνία του με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης. Εντούτοις, δυστυχώς για τον κ. Βλάχο, αλλά και για τη χώρα, αυτή είναι η επίσημη θέση της ΝΔ» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Τη στιγμή που ακόμα και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλά ευθέως για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης διότι ελλοχεύει κίνδυνος για τη σταθερότητα της Ευρώπης, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές, και ο αντιπρόεδρός του εκλαϊκεύει τη γραμμή: να μην κλείσει τίποτα, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση».

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Αυτό θα ζητήσει αύριο από την κ. Μέρκελ; Αν ναι, ας το πει καθαρά. Αν όχι, οφείλει να αποπέμψει τώρα, πριν ταξιδέψει στο Βερολίνο, τον κ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ».

ΝΔ: Οι εκλογές είναι τμήμα της λύσης

«Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη της μεγάλης καθυστέρησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με δραματικές συνέπειες στη ρευστότητα της οικονομίας» απαντά η ΝΔ. 

«Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει, εντός και εκτός Ελλάδας, με αξιοπιστία, το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, προωθώντας τις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται για το συμφέρον ολόκληρου του ελληνικού λαού, φορώντας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας». Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι οι εκλογές είναι τμήμα της λύσης του προβλήματος της χώρας και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους Έλληνες. 

Μέτωπο για το Πόθεν Έσχες της συζύγου Μητσοτάκη

Κόντρα ξέσπασε και για το Πόθεν Έσχες της συζύγου Μητσοτάκη με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που εμφανίζει τη Μαρέβα Μητσοτάκη να κατέχει offshore εταιρεία. 

Να δημοσιοποιήσει «το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του» καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η περιουσία του κυρίου Μητσοτάκη και της οικογένειας του δεν αποτελεί  προσωπικό δεδομένο. Ο επικεφαλής της ΝΔ οφείλει, για νομικούς και, κυρίως, για πολιτικούς λόγους να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην δημοσιοποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η ύπαρξη σκιών για ένα τόσο σοβαρό θέμα βλάπτει εντέλει την ίδια τη δημοκρατία».

ΝΔ: Βαξεβάνης και ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν να πάρουν το Πούλιτζερ

«Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ» απάντησε η ΝΔ, προσθέτοντας πως «το κέρδισαν επάξια καθώς... αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη».

«Κατά τ' άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες» προσθέτει η ΝΔ, ενώ καταλήγοντας, σημειώνει πως «οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας».

Νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ 

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση για κατάθεση πόθεν έσχες που θα συμπεριλάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών» ανταπαντά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νεότερη ανακοίνωσή του. 

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να  σεβαστεί το νόμο, την πολιτική ηθική και πάνω από όλα την ελληνική κοινωνία και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του» καταλήγει.