«Μεσάζοντες, πλαστά έγγραφα, λαθρέμπορους, offshore και αδήλωτα πόθεν έσχες έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία» απαντά το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι με την απόφασή της η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής αναγνωρίζει την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση «Σαουδική Αραβία».

Ads

«Μέσα στον πανικό της αντί να απολογηθεί επαναφέρει την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας για την οποία αυτά που ισχύουν είναι ότι: Πρώτον, δεν υπάρχει σύμβαση λόγω μη κατάθεσης ανέκκλητης πίστωσης από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, δεύτερον, τη διακρατική σύμβαση τίναξαν στον αέρα οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη διά του κ. Σφακιανάκη και τρίτον, το θέμα της Υεμένης προέκυψε μετά το ψήφισμα στην Ευρωβουλή πριν μια εβδομάδα και το καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία» αναφέρεται.

Η ΝΔ

Νωρίτερα, η ΝΔ έκανε λόγο για αναγνώριση της ύπαρξης σκανδάλου στην υπόθεση πώλησης βλημάτων «μέσω του μεσάζοντα – λαθρέμπορου Β. Παπαδόπουλου» στη Σαουδική Αραβία, σχολιάζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Εξοπλισμών ακυρώνει γνωμοδότησή της. Προσθέτει ότι βαρύτατα εκτεθειμένος είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ads

«Μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ο κ. Πάνος Καμμένος είναι ακόμη πιο εκτεθειμένος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Στρέφει τα βέλη της και κατά του Πρωθυπουργού λέγοντας ότι είναι βαρύτατα εκτεθειμένος «που εξακολουθεί να καλύπτει τον συναρχηγό του, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποβάλλει ακόμη και πλαστά έγγραφα στην βουλή σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί».

«Την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου φανερώνει και η σημερινή επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναιρέσουν την προηγούμενη απόφασή τους, η οποία, όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Φίλης, εκθέτει την Κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά» σημειώνει.

Τονίζει ότι δεν θα νομιμοποιήσει «τη διαδικασία συγκάλυψης και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση θα απαντηθούν, πόσο μάλλον όταν ακόμη και η κυβερνητική πλειοψηφία εισηγούμενη την ακύρωση της συμφωνίας, αναγνωρίζει πλέον και τυπικά ότι η Ελλάδα έχασε 66 εκατ. ευρώ εξαιτίας της επιμονής του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου να χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο».