Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου για τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, ο οποίος έκανε λόγο για αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών.

Ads

Για «μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος καταδικαστέου από όλα τα δημοκρατικά κόμματα», κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Ο κ. Κουμουτσάκος, δίκην αστυνομικού ντετέκτιβ, συστηματικά επιλέγει να λησμονεί πλήρως τα τεκταινόμενα επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας και καταφεύγει άλλη μία φορά σε μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος καταδικαστέου από όλα τα δημοκρατικά κόμματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Από τους Πυρήνες της Φωτιάς η βόμβα με στόχο την εισαγγελέα Τσατάνη

Ads

Ο κ. Κουμουτσάκος νωρίτερα καταλόγισε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αδυναμία, σε ό,τι αφορά την περιφρούρηση της ασφάλειας των πολιτών.

Στη δήλωσή του είπε πως η βομβιστική επίθεση «γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης -που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο- αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός»,  καθώς και ότι πρόκειται για επίθεση η οποία συνιστά απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που καλούνται να αποφανθούν για μείζονος σημασίας υποθέσεις.