Αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Ads

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της βουλής, είπε ότι στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη.

«Εγώ έχω στο γραφείο μου τη φωτογραφία του Βελουχιώτη. Εσύ όμως έχεις την φωτογραφία του Παπαδόπουλου με τίτλο “να γκρεμίσουμε ότι και όποιον μας σταματήσει”. Για να ξέρουμε τι πολιτικό φορτίο έχει ο καθένας», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στον βουλευτή της Ν.Δ.

Και συνέχισε: «Εσείς προσωπικά μπορεί να μην είστε ανακατεμένος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά βγαίνουν κάποια πράγματα για το νοσοκομείο Ντυνάν και τον αξιότιμο κύριο Μαρτίνη με τα βραχιολάκια, για το οποίο έχετε νομοθετήσει να περάσει σε μία νύχτα στην Τράπεζα Πειραιώς. Η ομιλία σας, παρότι καλή συνδικαλιστικά, δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο, γιατί ποντάρετε στην αριστερή παρένθεση. Όμως θα έχουμε δεξιά παρένθεση».

image

Ads

«Εγώ νομοθέτησα για ένα ειδικό ζήτημα που συνδεόταν με τον πλειστηριασμό για να μείνει ανοιχτό το Ντυνάν. Τι σχέση έχει με τον Μαρτίνη και τα κακουργήματά του;», είπε ο κ. Βορίδης και σημείωσε: «Είμαι τρομερά ανεκτικός στην πολιτική κριτική. Βρίστε με, πείτε μου τσεκούρια, Παπαδόπουλους, ό,τι θέλετε, μην μου πείτε για θέματα ηθικής ακεραιότητας. Εγώ είπα για κάτι που είναι χθες και εσύ για κάτι που έκανα όταν ήμουν 21 ετών».
«Στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχατε για μισό χρόνο την εποπτεία του Οργανισμού. Προφανώς δεν την έχετε όσο διάστημα την είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης, περίοδο για την οποία υπάρχει δικαστικός έλεγχος», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης και επεσήμανε: «Στον στρατό λέμε ότι ο λοχαγός, ο διοικητής του λόχου φταίει για όλα. Το 2014 φαίνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 5.868.309,17 ευρώ έξοδα επικοινωνιακής δαπάνης σε καμιά τριανταριά ΜΜΕ και site που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους. Αυτό έγινε κάτω από την μύτη σας αν δεν το πήρατε χαμπάρι».

«Ο υπουργός έχει γενική εποπτεία, αν έχετε να μας πείτε κάτι πιο συγκεκριμένο, πείτε το», είπε κλείνοντας την αντιπαράθεση ο Μάκης Βορίδης.