Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι μόνο για τα αυτιά της κυρίας Μέρκελ;», αναρωτήθηκεη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πήγε χτες ο κ. Μητσοτάκης και παρουσίασε -λέει- ένα πρόγραμμα στην κυρία Μέρκελ. Αυτό το πρόγραμμα είναι μόνο για τα αυτιά της κυρίας Μέρκελ; Γιατί στην Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόγραμμα. Και επειδή έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, τον κ.Τσίπρα που έχει γίνει ο υποτακτικός του Σόιμπλε και τα έχει δώσει όλα, τι έχουμε να περιμένουμε; Τι περισσότερο μπορεί να δώσει ο κ. Μητσοτάκης;» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στα Παραπολιτικά FM.

Σε έντονο ύφος απάντησε η ΝΔ υπενθυμίζοντας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.

«Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το εθνικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση στην ελληνική κοινωνία, συζητώντας διαρκώς με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Για το ίδιο σχέδιο, ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας», ανέφερε το γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωση του, προσθέτοντας: «Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά, ως Υπουργός της Κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικοί υπάρχουν… Αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.