Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μεταξύ του Νίκου Παππά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ads

Ενώ ο Νίκος Παππάς απαντούσε σχετικά με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Κύριε Βεζινέλο στη σειρά σας» είπε ο κ. Παππάς κουνώντας το χέρι του.

«Όχι το χέρι εσείς σε εμένα» απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

«Γιατί τι είστε εσείς;» είπε ο κ. Παππάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Παππάς: Η αεροπειρατεία για τις τηλεοπτικές άδειες τελείωσε

Ads

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε τον Συνασπισμό επειδή το 1989, «σε συνθήκες βρώμικου ‘89», όπως είπε, συνυπέγραψε με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το νόμο που έδινε σε πέντε εκδότες τη δυνατότητα να αποκτήσουν τηλεοπτικό σταθμό.

«Εντάξει, το 1989 ήμουν 13 χρονών, αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως», απάντησε ο υπουργός. «Η δρακογενιά έχει συνέχεια», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος. «Η παράταξη αυτή έχει κάνει και λάθη. Δεν έχει κάνει λάθη συστηματικά», επεσήμανε ο κ. Παππάς.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος παρομοίασε την κατάσταση στην Ελλάδα με εκείνη της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. «Είναι πολιτικό ατόπημα να κατηγορείτε αυτή την κυβέρνηση ότι έχει θέμα ελεύθερης έκφρασης. Ο ομιλών και η κυβέρνηση έχουμε υποστεί πόλεμο λάσπης…», απάντησε ο κ. Παππάς.

«Μιλάτε εσείς που είστε ο εργολάβος της λάσπης» τον διέκοψε ο κ. Βενιζέλος, προκαλώντας παρέμβαση της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.