Κόντρα προέκυψε για τις αποκαλύψεις του Tvxs για το Νομισματοκοπείο και την ΕΥΠ, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το Ποτάμι.

Ads

Σύμφωνα με αποκλειστικές, και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του Tvxs, ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Με εντολή Τσίπρα, η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αποκαλύπτει, σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του πως o Πρωθυπουργός, με εντολή του στην ΕΥΠ, απέτρεψε την κατάληψη του Νομισματοκοπείου από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να είναι αστείο, όμως πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας. Αναμένουμε, από το Μαξίμου και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό, άμεσα εξηγήσεις». 

Ads

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα εξής:

«Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τις γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί συνεχίζει να καλύπτει ακόμα και σήμερα το στέλεχος της κ. Παπασταύρου».

Νωρίτερα, το Ποτάμι εξέδωσε και αυτό ανακοίνωση:

«Όταν ο Πρωθυπουργός δίνει εντολή στην ΕΥΠ να φρουρήσει το Νομισματοκοπείο για να μην κάνουν «ντου» οι υπουργοί του, το παράλογο έχει περάσει σε νέα διάσταση.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να προσφέρει πλούσιο υλικό σε σεναριογράφους, συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, σκιτσογράφους, σατιρικές εκπομπές. Είναι κι αυτό μια προσφορά. Υ.Γ. Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει για να μάθουν οι πολίτες τι πραγματικά συνέβη εκείνους τους κρίσιμους μήνες». 

Σημειώνεται ότι, το Tvxs για τη σημερινή του αποκάλυψη επικαλείται διασταύρωση των πληροφοριών του από κυβερνητικές πηγές. 

Διαβάστε επίσης:
Η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο με εντολή Τσίπρ
Δα
Το tvxs,η ΝΔ και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ