Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξέσπασε μετά τη νέα πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την τροπολογία.

Ads

Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ, όπως και το Ποτάμι, υποστήριξε τελικά την κυβερνητική πρόταση που είχε ως πρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη, αφήνοντας μόνη τη ΝΔ να αρνείται τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η ΝΔ κατήγγειλε προσπάθεια διάσπασης του μετώπου, που έχει διαμορφωθεί για το ΕΣΡ και προσυνεννόηση με άλλα κόμματα και αρνήθηκε για μια ακόμη φορά να συναινέσει.
«Είναι φανερή η διακριτική συνεννόηση στην προσπάθεια διασπάσεως του αυτονόητου μετώπου», είπε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας και δήλωσε ότι «δεν θα ψηφίσει καμία πρόταση».

«Δεν έχει νόημα η συζήτηση επί προσώπων αν δεν έχει διασφαλιστεί η διακριτική συναίνεση επ’ αυτών. Ανασκευάζετε την στάση σας αυτή και προκαλείτε νέα ψηφοφορία. Είναι άσκοπο, ατελέσφορο, ανώφελο και δεν επιδιώκει την σκοπιμότητα της σύστασης του ΕΣΡ. Να σταματήσουμε την Διάσκεψη εδώ, να συμφωνήσουμε στο κείμενο της τροπολογίας και αμέσως μετά να πάμε στα πρόσωπα», τόνισε.

Ads

«Αυτό που είπε είναι απολύτως άστοχο και να το κρατήσει για τον εαυτό του. Ό,τι είπαμε προκύπτει από την σταθερή μας στάση επί 13 μήνες χωρίς να την μεταβάλλουμε ή άλλα να λέμε έξω και άλλα μέσα. Κριτική σε μας με προσοχή. Πού το ξέρετε; Δεν μπορείτε να το ξέρετε», του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν θα υποβάλλω τις απόψεις μου προς έγκριση του ΠΑΣΟΚ. Ζητώ συγγνώμη που δεν τις υπέβαλα», σχολίασε ο Νίκος Δένδιας. «Να τις περνάτε από μία κρισάρα δεοντολογίας», επέμεινε ο κ. Λοβέρδος.