Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Real News.

Ads

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας ψευδόμενος και επικίνδυνος πρωθυπουργός. Βλέπει οράματα εξόδου από τα Μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε Μνημόνιο «κόφτη» μακράς διάρκειας, χωρίς ορατό τέλος».

Παράλληλα, σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έχει το θράσος να κατηγορεί τη ΝΔ και τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ότι αρνούνται τη συναίνεση, όταν ήταν εκείνες που έδωσαν χέρι βοηθείας στην πατρίδα για να μην πέσει στο παρά ένα στον γκρεμό της χρεοκοπίας και του «grexit» όπου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την είχε σύρει μαζί με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη».

Προσθέτει επίσης ότι «ο άνθρωπος που κατά συρροή πυροβολεί την εθνική συνεννόηση με την άκρως διχαστική πολιτική του, τολμά να κατηγορεί άλλους» και επισημαίνει πως «με όλα αυτά ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του».

Ads

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου. «Στη Νέα Δημοκρατία αδυνατούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και το σχέδιο αποσταθεροποίησης, στο οποίο τόσο πολύ είχαν επενδύσει, δεν καρποφόρησε. Τους παρακολουθούμε με κατανόηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.