Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ.

Ads

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ: Υποκινούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και «επίθεση λάσπης» εναντίον του Κ. Φλώρου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με δήλωση του κάνει λόγο για υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από την αξιωματική αντιπολίτευση με ατεκμηρίωτο και αναξιόπιστο υλικό σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Επιπλέον, αναφέρει για ακόμη μία φορά ότι η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας και ότι είναι αποφασισμένη «να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα».

Ads

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα.

Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών. Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;

Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς.

Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα. Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας».

ΣΥΡΙΖΑ: Aν δεν διαψεύσει την παρακολούθηση ΕΥΠ σε Φλώρο ο Μητσοτάκης, επιβεβαιώνει πως τον θέλει εκβιαζόμενο για τα εξοπλιστικά

 Σε απάντηση του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μία κυβέρνηση που που λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος.

Έπειτα υπογραμμίζει ότι αν ο Μητσοτάκης δεν διαψεύσει την παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι τον θέλει εκβιαζόμενο για τα εξοπλιστικά.

Ολόκληρη η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για υπονόμευση των Ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής ασφάλειας είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος.

Αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις:

Διαψεύδει η όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;

Διαψεύδει η όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;

Εάν ο κ Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του Στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενο».