Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για τους πρόσφυγες, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. 

Ads

Πολιτική, αλλά και προσωπική κόντρα σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 

Αφορμή για την αντιπαράθεση ήταν η αναφορά του Μ. Βαρβιτσιώτη ότι «είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους ανθρώπους αυτούς για την ανικανότητά του να τους εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης». 

«Δεν φταίει η κυβέρνηση που ενέσκηψε η κακοκαιρία. Φταίει που έχει κατασπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ χωρίς να προετοιμαστεί για τις κακές καιρικές συνθήκες» πρόσθεσε.

Ads

«Δεν εκνευρίζομαι με αυτά που λέτε γιατί αυτά που λέτε στερούνται σοβαρότητας και γνώσης του θέματος. Σας αντιμετωπίζω ως ένα άνθρωπο που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και δημιουργεί προβλήματα ή λέει πράγματα που δεν ξέρει», του απάντησε ο Γιάννης Μουζάλας.

«Πραγματοποιήσαμε ένα άθλο. 50.000 άνθρωποι στην ενδοχώρα είναι σε σπιτάκια. Στα νησιά η κατάσταση είναι άσχημη γιατί το κόμμα σας έπαιξε ένα περίεργο ρόλο. Από το Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα νησιά με προτάσεις. Τις αρνηθήκατε, κάνατε διαδηλώσεις και στελέχη σας μας αντιπρότειναν να μεταφέρουμε τους πρόσφυγες, δηλαδή να καταργήσουμε την συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Και κόντρα με Θεοδωράκη 

Στο μεταξύ νωρίτερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε με ανάρτησή του στο twitter ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε τη φωτογράφιση παγωμένων καταυλισμών προσφύγων. 

«Σταλινική λύση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφιών στους παγωμένους καταυλισμούς. Δεν θα τους βλέπουμε, δεν θα νοιαζόμαστε», έγραψε στο σχετικό tweet. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διέψευσε κατηγορηματικά την εν λόγω καταγγελία.

Όπως επισημαίνει, μια τέτοια «είδηση» αποτελεί συνειδητό ψέμα, καθώς σήμερα το πρωί η ΕΡΤ μετέδωσε ζωντανά εικόνα μέσα από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε εκτενές ρεπορτάζ εντός της δομής, καθώς ρεπορτάζ έκανε και βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο.