Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώτου ότι «το νόμισμα έχει νόημα μόνο όταν υπηρετεί τον άνθρωπο»

Ads

Οι δηλώσεις αυτές του Προκόπη Παυλόπουλου ερμηνεύτηκαν από μερίδα του Τύπου ως έμμεση υποστήριξη της επιστροφής της χώρας στη δραχμή. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: 

«Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης. Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες». 

Ads

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας μιλούν για «προθέσεις εκ του πονηρού». Υπενθυμίζουν δε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει κατ’ επανάληψη ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη. 

Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας Κώστας Μελισσόπουλος έγραψε στο Twitter: «Όσοι υποστηρίζουν ότι ο ΠτΔ «κλείνει το μάτι στην δραχμή» ψεύδονται συνειδητά και παραπλανούν σκόπιμα. Και το γνωρίζουν καλά. Παλιά τους τέχνη».