Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που φέρει τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη να συνομιλεί με εκβιαστές και ποινικούς που ερευνώνται για μαύρο χρήμα, να τους κάνει ρουσφέτια και να λαμβάνει δώρα.

Ads

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέβαλε ερώτηση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση «για ανοχή στη γενικευμένη ανομία», και τονίζει: 

«Οι αποκαλύψεις στην εφημερίδα Documento για τη δράση του Λευτέρη Αυγενάκη την καθιστούν άκρως επίκαιρη. Η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει όλους τους Έλληνες ο αρχηγός της ΝΔ για την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σε κυκλώματα με εγκληματική δράση». 

«Από τον κ. Μητσοτάκη περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι η ανοχή στην ανομία, και η ανομία της ανοχής, ανθίζουν πολύ κοντά του», προσθέτει μεταξύ άλλων το Μέγαρο Μαξίμου. Εξηγήσεις με ανακοίνωσή του ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

Από πλευράς της ΝΔ, δεν σχολιάζουν το δημοσίευμα και αναφέρουν: «Όχι μόνον προσβλέπουμε, αλλά δεν βλέπουμε την ώρα να προσέλθει επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από την παροιμιώδη ανοχή του στην ανομία, τους Ρουβίκωνες και το παρακράτος της κυβέρνησής του που έφτασε στο σημείο να μας φακελώνει ακόμη και στα Social Media». 

Στο μεταξύ, ο Λευτέρης Αυγενάκης προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας.

 Η αντίδραση των ΑΝΕΛ  

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να διαγράφει όσους βουλευτές δεν συμφωνούν με τις απόψεις του ακροδεξιού συμπροέδρου του, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας “Documento” σχετικά με την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του και γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αυγενάκη, σε εγκληματικά κυκλώματα και υποθέσεις εκβιασμών, λαθρεμπορίου χρυσού, απαγωγών, εμπορίου όπλων και σε άλλες σκοτεινές υποθέσεις», αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι «η εκκωφαντική σιωπή του κ. Μητσοτάκη σημαίνει συνενοχή», ενώ προσθέτουν πως «θα ήταν προτιμότερο ο στενός συνεργάτης του να αφήσει κατά μέρος τις απειλές».