Νέα κόντρα για το θέμα των ειδικών κονδυλίων των υπουργείων ξέσπασε μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και ΝΔ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά απαντήσεις για την κόντρα μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά για το θέμα, και το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά πως «η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον πρωθυπουργό»

Ads

«Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού». «Η ΝΔ λοιπόν, αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι», σημείωσε, για να καταλήξει διαμηνύοντας πως «η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον Πρωθυπουργό».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ανέφερε πως ο Π. Καμμένος που κατήγγειλε τον Ν. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ, οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει, προσθέτοντας πως το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας. «Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις» ανέφερε η ΝΔ.

Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι η Βουλή είναι ενήμερη για το θέμα, και μέχρι σήμερα έξι φορές έχει λάβει γνώση για τις δαπάνες άνω των 25.000 ευρώ, όπως ο νόμος ορίζει από το 2017.
 

Ads