Κόντρα Μαξίμου – Περισσού άνοιξε η συνέντευξη του γραμματέα του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό επί του εκλογικού νόμου.

Ads

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως αλλάζει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα «για να αφήσει κάτι σαν Αριστερά» διότι στα υπόλοιπα «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε».

Κύκλοι του Μαξίμου διέψευσαν ότι υπήρξε τέτοιος διάλογος αναφέροντας πως όσα είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». «Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή. Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Στην ραδιοφωνική του συνέντευξη, και στο επίμαχο απόσπασμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε πει τα εξής, σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα για τον εκλογικό νόμο:  «Να σας πω ο κ. Τσίπρας ξεκάθαρα μου το είπε με μια έννοια στη συζήτηση που είχαμε, μου λέει: Εντάξει δεν μπορώ να κάνω αυτά που υποσχέθηκα έτσι κι αλλιώς είναι φανερό αυτό, υπάρχουν δεσμεύσεις, η ΕΕ, το σύστημα κλπ, κατανοητά κι όλα αυτά που λέτε, τα κατανοώ, υπάρχουν οι δεσμεύσεις από το 3ο μνημόνιο, ε, ως αριστερά τέλος πάντων, όσο μπορώ ακόμα, μήπως αλλάξω τον εκλογικό νόμο, να κάνω ένα αναλογικότερο σύστημα, μήπως κάνω κάποιες αλλαγές στο Σύνταγμα, για να αφήσω κάτι σαν αριστερά, γιατί από τα υπόλοιπα, οικονομία, κοινωνία, δεν πρόκειται να κατορθώσω να κάνω μάλλον τίποτα, όσο και αν προσπαθώ κλπ. Βεβαίως εγώ του απάντησα, γιατί ξέρετε, απλή αναλογική και τέτοια συστήματα αναλογικότερα, έχει γνωρίσει η χώρα. Έρχεται μετά μια άλλη κυβέρνηση, αλλάζουν οι συσχετισμοί στο κοινοβούλιο και τον αλλάζει τον νόμο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή επί της ουσίας…».

Ads