Άγρια κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Α. Λοβέρδου ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του Α. Λοβέρδου για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο πολυσυζητημένο συνέδριο της Εσθονίας για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

Ads

«Η δημοκρατική παράταξη έχει στίγμα, όσοι ταυτίζονται με τον αντικομμουνισμό προσδιορίζουν το δικό τους μέλλον», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος προσθέτοντας, απευθυνόμενος στον Α. Λοβέρδο, ότι κάποιοι προετοιμάζουν τη μετάβαση τους στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που μεταλλάχθηκε σε ακροδεξιό κόμμα, ενώ επικαλέστηκε δηλώσεις του Κώστα Λαλιώτη ότι η ταύτιση και εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού αποτελούν συνειδητή απόπειρα ανατροπής της ιστορικής αλήθειας.

«Η ερώτηση του κ. Λοβέρδου αποδεικνύει ότι ορισμένοι από εσάς προετοιμάζεστε για την μετάβασή σας στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που έχει μεταλλαχθεί.
Δεν ήταν για την εξωτερική πολιτική η ερώτησή σας. Ουσιαστικά δείχνει που πάνε οι εκπρόσωποι του ακραίου κέντρου» είπε ο Γ.Κατρούγκαλος, τοποθέτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Α. Λοβέρδου, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική αλητεία.

 

«Εκνευρισμένος από την έλλειψη επιχειρημάτων άρχισε να μιλά για μεταγραφές. Εγώ το έχω δηλώσει πως μόνο οριζοντίως θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ.
Εσείς που υπήρξατε υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ευέλικτος και με εύκαμπτη μέση, δεν έχετε οστά αλλά είστε πολιτικό μαλάκιο που περιφέρεται από εδώ και από εκεί» είπε ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος κάλεσε τον αναπληρωτή υπ. Εξωτειρκών να απαντήσει εάν η επιστολή Κοντονή εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύας Καϊλή, ο Γ. Κατρούγκαλος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έχουμε ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ που με «πτωματολογικά» επιχειρήματα μιλά για τη σφαγή του παππού της που η ιδία ομολόγησε ότι δεν έχει σχέση εξ αίματος μαζί του.

Ads