Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση για το «άδειασμα» Καραμανλή από την Πειραιώς σχετικά με τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για την κατάρρευση της οικονομίας και την είσοδο της χώρας στην εποχή των μνημονίων.

Ads

Το δημοσίευμα της Καθημερινής που στοχοποιούσε τον Κώστα Καραμανλή με ένα εσωτερικό έγγραφο της ΤτΕ που παρουσίαζε την τραγική κατάσταση που είχαν περιέλθει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας μετά τη διακυβέρνηση Καραμανλή έφερε στο προσκήνιο έναν «εμφύλιο» στο εσωτερικό της ΝΔ και μια «συμμαχία κατά Καραμανλή»

Με βάση το δημοσίευμα της Καθημερινής από τη μία το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια «ρελάνς» υποστηρίζοντας πως υπεύθυνος για την είσοδο στα μνημόνια είναι αποκλειστικά ο Κώστας Καραμανλής. Από την άλλη η ΝΔ – περιέργως – δεν απάντησε αφήνοντας έκθετο τον Κώστα Καραμανλή, ούτε έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό και τα έργα της κυβέρνησης του.

Αντίθετα, και ενώ ήδη έχουν περάσει τρία 24ωρα από το δημοσίευμα της Καθημερινής και βοούσε ο τόπος για τη σιωπή της ηγεσίας του κόμματος, η ΝΔ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για ένα σημερινό δημοσίευμα του Έθνους που ασχολήθηκε με το ζήτημα και έκανε λόγο για ταύτιση Μητσοτάκη – Αλαφούζου που εκτροχιάζει την ενότητα στη ΝΔ. Η Πειραιώς έκανε λόγο για «προβοκατόρικο» δημοσίευμα και υποστήριξε πως ο εκδότης Δ. Μάρης «βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθεί προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ads

«Η Κυβέρνηση είναι προφανές πλέον ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστημα οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής», υποστήριζε μεταξύ άλλων.

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε το Μαξίμου. «Είναι λογικό ο κ. Μητσοτάκης που γεννήθηκε μέσα στη διαπλοκή και το όνομά του έχει συνδεθεί με τα μισά πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Το ομολογεί άλλωστε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ παραδεχόμενη ότι “παλιά διαπλοκή” υπήρχε. Πότε άραγε; Με ποιες κυβερνήσεις; Προφανώς σε αυτές που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Η σημερινή κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετεί, ούτε συνδιαλέγεται εν κρυπτώ. Αν, ωστόσο, η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης δεν αντέχουν καμία διαφορετική φωνή, έχοντας συνηθίσει όλα τα ΜΜΕ να παίζουν στο δικό τους το χαβά, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τον κουμπάρο τους και υπόδικο κο Μαρινάκη, που έχει ήδη αγοράσει περίπου επτά εφημερίδες να αγοράσει για χάρη τους άλλες τόσες».

Η απάντηση του Έθνους

Από την πλευρά του και ο εκδότης Δ. Μάρης, με ανακοίνωσή του, απάντησε στους ισχυρισμούς της ΝΔ. «Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγει να στοχοποιήσει την εφημερίδα μας, με προφανή στόχο να μας εκφοβίσει.

Μεταχειριζόμενη σκαιές εκφράσεις και εκτοξεύοντας απειλές και συκοφαντίες, που δεν ταιριάζουν σε κόμμα του δημοκρατικού τόξου, αποδεικνύει ότι έχει αλλεργία στη δημοσιογραφία και ότι κρίνει βάσει των εκλεκτικών συγγενειών της με συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. Μάλιστα, μας κατηγορεί ως χειραγωγούμενους, την ώρα που με την ανακοίνωσή της προσπαθεί να μας χειραγωγήσει και να μας ελέγξει. Δεν θα τα καταφέρει.

Το “Έθνος”, δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Μητσοτάκη σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, βάσει των αρχών μας και με σεβασμό στους αναγνώστες μας, που είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε καθημερινά».