Για θράσος κατηγορεί τη ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με μια ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Κουμουτσάκου που υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ «θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος».

Ads

«Ο κ. Τσίπρας έχει βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας και για αυτό, ό,τι και να πει ουδείς θα το πιστέψει, γιατί ότι και να πει δεν θα το κάνει», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας τόνισε: «Είναι εντυπωσιακό το θράσος της Νέας Δημοκρατίας, να μας απευθύνει ερωτήματα για τα οποία θα έπρεπε η ίδια να έχει απαντήσει και απολογηθεί. Για το πώς τα «Ζάππειά» της οδήγησαν στην αφαίμαξη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την ασυλία φοροφυγάδων, την εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα στην κρίση, την συντήρηση της ανομίας και την κάλυψη της ασυδοσίας

Αλλά κυρίως, για το φαύλο κύκλο όπου καθήλωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Για τα αδιέξοδα που προκάλεσε στη χώρα. Και οδηγώντας την στην πτώχευση και υποστηρίζοντας με πάθος όλα τα τραγικά και ομολογημένα λάθη των προγραμμάτων προσαρμογής.

Ads

Αφού λοιπόν, επί σειρά ετών πρωταγωνίστησε στο δράμα των απολύσεων, της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, και του κοινωνικού κατακερματισμού, ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε τώρα να πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία: Εγώ και η αλήθεια. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον εναλλακτικό του δρόμο».

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση

image

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την επικείμενη άνοδό του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πριν ξεκινήσει την επιστροφή του στον τόπο του εγκλήματος, στον τόπο των κάλπικων υποσχέσεων τον καλούμε να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει:

Τι έγινε το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014, αλλά και το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα του 2015; Τι έχει να πει στους συνταξιούχους που τους κόβει τις συντάξεις; Τι απαντά στους πιο αδύναμους για το ΕΚΑΣ; Τι λέει στους πολίτες που υπόσχονταν ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ; Τι απαντά στα παιδιά που βλέπουν την Παιδεία να υποβαθμίζεται; Τι έχει να πει στους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τους ναούς να βεβηλώνονται από τους “γνωστούς άγνωστους”;».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας έχει βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας και για αυτό, ό,τι και να πει ουδείς θα το πιστέψει, γιατί ότι και να πει δεν θα το κάνει.
Ως παράδειγμα έφερε την παλαιότερη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των συντάξεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Έγραφε τότε, ότι αν μείνουν όρθιοι -εννοούσε η κυβέρνηση της ΝΔ- θα φέρουν τις συντάξεις στα 360 ευρώ, θα εξαυλώσουν τις επικουρικές και τα εφάπαξ. Θα απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις. Χθες, συνέχισε, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για συντάξεις των 380 ευρώ. Η ΝΔ, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπει σε υποσχεσιολογία.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στο δυστύχημα της Αίγινας: Η ερώτηση της ΝΔ στην Βουλή, έγινε για να μην υπάρξει κανένα σκοτεινό σημείο στο δυστύχημα της Αίγινας. Ωστόσο υπάρχουν τρεις σκοτεινές ώρες απραξίας. Μας προβληματίζει και η σπουδή των δηλώσεων του κ. Δρίτσα που μπήκε στην ουσία πριν ξεκαθαρίσει καλά καλά τι είχε συμβεί;

Όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι το ερώτημα είναι, γιατί ακυρώθηκε ο ρόλος του ΕΣΡ, γιατί παραβιάστηκε το Σύνταγμα και φθάσαμε σε μία παρωδία διαγωνισμού. Η κυβέρνηση επιδιώκει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να έχει το μονοπώλιο στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Ο Κυριάκος Μητστοτάκης θα ακυρώσει το νόμο Παππά, είπε τέλος ο κ. Κουμουτσάκος.