Ένα ακόμα θερμό επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην κόντρα του Μεγάρου Μαξίμου με τον ΔΟΛ. Με τον τίτλο «Στήνουν καθεστώς Τσίπρα» κυκλοφορεί το Βήμα της Κυριακής εξαπολύοντας βέλη κατά της κυβέρνησης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της.

Ads

Δύο μέρες μετά τη δέσμευση όλων των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων του εκδότη και ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, λόγω της εν εξέλιξη έρευνας για για ανακριβές Πόθςν Έσχες και τα στοιχεία που φέρονται δείχνουν φοροδιαφυγή άνω των 10 εκατ. ευρώ, το Βήμα κυκλοφορεί με ένα δηλητηριώδες πρωτοσέλιδο για την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «καθεστώς Τσίπρα». Όπως αναφέρει στο πρώτο της φύλλο η εφημερίδα «βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση άλωσης του κράτους και των θεσμών». Γράφει επίσης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ, καταδιώκει όσους ασκούν κριτική και προετοιμάζει αλλοίωση του πολιτεύματος μέσω του εκλογικού νόμου και της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο:

image

Ads

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

Άμεση, σκληρή και γεμάτη με αιχμές ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στον ΔΟΛ.

«Αυτοί που απέκτησαν “ισχύ και χρήμα” επωφελούμενοι για χρόνια από το καθεστώς της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, σήμερα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τους τίτλους περί “καθεστώτος Τσίπρα”. Διότι αντιλαμβάνονται ότι πλέον όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Είναι οι ίδιοι που ασκούν πιέσεις σε κόμματα της αντιπολίτευσης για να μην υπερψηφιστεί η απλή αναλογική ώστε να διατηρήσουν τις τελευταίες ελπίδες για παλινόρθωση του καθεστώτος που τους προστάτευε. Ο Ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει και επανειλημμένα καταδικάσει», διαμήνυσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ποιοι είναι αυτοί που απέκτησαν «ισχύ και χρήμα»

Απαντώντας χθες  από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «φθάσαμε στο σημείο ο διευθυντής ομίλου που μετέχει στο MEGA να ζητά από τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο ομίλων που μετέχουν να βάλουν χρήματα γιατί απέκτησαν ισχύ και χρήμα» για να συμπληρώσει: «Είναι δημόσια παραδοχή. Σοκαριστική νομίζω».

Χωρίς να αναφέρει ονόματα ο Νίκος Παππάς φωτογράφισε τον διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση, ο οποίος σε ανάρτηση του στο Twitter τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξέσπασε η κρίση για τη διάσωση του MEGA, είχε γράψει αναφερόμενος στα 20 εκατ. ευρώ που χρειαζόταν το κανάλι για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του: «Η Motor Oil είχε ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 650 εκατ ευρώ στο τέλος του 2015 και η Ελακτωρ αλλα 450 εκατ. Μόλις 20 χρειάζεται το MEGA»!

Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil ανήκει στον όμιλο Βαρδινογιάννη και η Ελακτωρ στον όμιλο Μπόμπολα, που και οι δύο είναι μέτοχοι του MEGA.

Του ίδιου MEGA που αν και οι μέτοχοι του έχουν τεράστια κέρδη από τις επιχειρήσεις τους, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και καθυστερούμενα τα (θαλασσο)δάνεια προς τις τράπεζες.