Σκληρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση αναφορικά με τις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς στην Αθήνα. Ας αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη», λέει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για τον Νίκο Τόσκα. Κανένα θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και τον χαρακτήρισε πετυχημένο.

Ads

Κανένα θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και τον χαρακτήρισε πετυχημένο.

«Ο κ. Τόσκας έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι υπάρχουν ειδικά μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν ληφθεί. Έχουν ζητήσει την παραίτηση του κ. Τόσκα, έχουν ζητήσει την παραίτηση του κ. Καμμένου, έχουν ζητήσει την παραίτηση του κ. Παππά, έχουν ζητήσει την παραίτηση του κ. Γαβρόγλου. Κάθε τρεις μέρες επανέρχονται και με το αίτημα μιας νέας παραίτησης. Αν έχουν πρόβλημα με τον κ. Τόσκα ή με οποιοδήποτε άλλο υπουργό της σημερινής κυβέρνησης υπάρχει πάντα η διαδικασία στη Βουλή, μπορούν να καταθέσουν πρόταση μομφής και από εκεί και πέρα να αποφασίσει το ελληνικό κοινοβούλιο για το αν και κατά πόσο έχει την εμπιστοσύνη ο κάθε υπουργός ή και το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης. Ιδού η Ρόδος, ιδού και πήδημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το σημερινό κατάντημα είναι αποτέλεσμα της διαρκούς σκανδαλώδους ανοχής της kυβέρνησης προς τις δήθεν συλλογικότητες με τις οποίες τη συνδέουν εκλεκτικές συγγένειες», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ads

«Για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα βίας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» δηλώνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενη στα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Η Φώφη Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση ότι «εμφανίζεται αδύναμη και ανεκτική, δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ασύδοτη δράση «δικών της παιδιών»» και για «ανοχή και η προκλητική αδιαφορία στην βία και την ανομία» και τονίζει ότι «ο κ. Τόσκας έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί». Επίσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «και σε ρόλο παρατηρητή αδιαφορεί και περιφρονεί τα βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας».

Σκληρή κριτική ασκεί, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων στην κυβέρνηση, αναφορικά με «τις παράνομες ενέργειες αναρχικών ομάδων», σημειώνοντας ότι «η ανοχή που επέδειξε η κυβέρνηση στους διάφορους αναρχικούς πυρήνες και στις αριστερίστικες και φασιστικές ομάδες, έχει αρχίσει να ενοχλεί πάρα πολύ τον ελληνικό λαό». Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζει ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας, καθώς βία δεν υπάρχει δεξιά ή αριστερά και η βία πλήττει τη δημοκρατία και έχει σκοπό την αποσταθεροποίηση».

Να τελειώνει το φλερτ με την ανομία, ζητά με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι και καλεί τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον αρμόδιο υπουργό.