Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αιχμή του δόρατος το εάν πρέπει ή όχι να προσκληθούν οι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου που ρυθμίζει το σχετικό ζήτημα.  

Ads

Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμία σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και απέρριψε την πρόταση να κληθεί εκπρόσωπος στην Επιτροπή. «Είναι πρόκληση να το καλέσουμε. Έχω έντονη αντίρρηση. Δεν έχει καμία σχέση με την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ζητήσω από όλη την Επιτροπή να μην το μπλέξουμε στην περιουσία τους. Αυτό θα ήθελαν οι δανειστές. Η περιουσία των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι των στελεχών της και όχι των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος.

Το ζήτημα ετέθη σε ψηφοφορία και καταψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, παρότι υπέρ της πρότασης ψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή. Τόσο το ΚΚΕ όσο και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Αθανάσιος Δαβάκης, επέμεινε στην ανάγκη να ακουστεί στην Επιτροπή η άποψη, όπως είπε, ενός τεχνοκράτη και διαχειριστή κρατικής περιουσίας όπως είναι το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο τα μέλη της επιτροπής θα διαμορφώσουν καλύτερη άποψη για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί η εν λόγω περιουσία καλύτερα

Ads

«Εκπλήσσομαι με τη θέση της ΝΔ. Επιθυμείτε να πηγαίνει στο χρέος η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην πάει προς όφελος του προσωπικού τους; Εγώ είμαι αντίθετος, γιατί αυτό μόνο τους δανειστές εξυπηρετεί. Να μην ανοίγουμε τις ορέξεις κάποιων που θέλουν τα λεφτά από την αξιοποίηση της περιουσίας να πάνε στον κουβά», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πάνος Καμένος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον υπουργό ότι διαστρέβλωσε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και εξήγησε ότι ζητούν απλώς έναν ειδικό που θα πει αν τα σχέδια εκμετάλλευσης είναι σωστά ή όχι.  

«Δεν πρόκειται να πουληθεί ούτε ένα χιλιοστό από την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Μιλάμε μόνο για ενοικίαση. Ό,τι αξιοποιηθεί, θα πάει προς όφελος των στελεχών της» διαβεβαίωσε ο κ. Καμένος, που παράλληλα εξήγησε ότι υπάρχει μια πρόταση για τη δημιουργία τουριστικής μονάδας στο νησάκι «Φλέβες» στο Σαρωνικό που θα φέρει οικονομικά οφέλη 100 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.