Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών για το κτίριο της οδού Αμερικής. 

Ads

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, χθες, με μια καυστική ανακοίνωσή του κατήγγειλε τον πρόεδρο των Βιομηχάνων Κωνσταντίνο Μίχαλο ως «καταληψία» του κτιρίου. Το εν λόγω κτίριο είναι ιδιοκτησίας του ΕΒΕΑ αλλά το έχει ανακαινίσει ο δήμος με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση υπό τον όρο να το χρησιμοποιήσει για 14 χρόνια. 

Το ΕΒΕΑ από την πλευρά του θεωρεί ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι της παραχώρησης από πλευράς δήμου και ανέλαβε τη διαχείριση. Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμίνη, ωστόσο, η διοίκηση του ΕΒΕΑ «κατέλαβε το κτίριο με φουσκωτούς». Ο δήμος Αθήνας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα. 

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, μέσω Facebook αντεπιτίθεται στον δήμαρχο της Αθήνας γράφοντας «έχουμε να κάνουμε με μια ιδιόμορφη περίπτωση ψυχοπαθολογίας, όπου ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της χώρας ψεύδεται και παρανομεί, αγνοώντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης». 

Ads

Χθες ο δήμαρχος Αθηνών σε δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Όσοι πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα στη χώρα μας, συνεχώς διαψευδόμαστε. Έφτασε σήμερα στο γραφείο μου πρόσκληση από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο που με καλεί στα εγκαίνια κτιρίου, το οποίο ο ίδιος έχει καταλάβει, αφού το επισκεύασε μέσω ΕΣΠΑ ο δήμος Αθηναίων, με συμβατικό όρο να το χρησιμοποιεί για 14 χρόνια».