Πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδότησε η τοποθέτηση του οικονομολόγου Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στη θέση του προέδρου της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Ads

Την τοποθέτηση του Στ. Παππά ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι πρόκειται για επιλογή που έχει τη σημειολογία της. «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά», είπε χαρακτηριστικά. 

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη ΝΔ. Με ανακοίνωσή της, η Πειραιώς τόνισε: «Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!». Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «έχουν το θράσος κάποιοι να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία. Τα κόμματα που έχουν κάνει την οικογένεια κράτος».

Στην ίδια γραμμή και το Ποτάμι, με τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη να αναφέρει: «Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς». «Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη… κλήρωση», προσθέτει.

Η απάντηση του υπουργείου Μεταφορών 

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απάντησε άμεσα κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα χωρίς όρια» εκ μέρους της ΝΔ και τονίζοντας ότι ο Στέλιος Παππάς θα ασκήσει τα καθήκοντά του αμισθί. «Ας το καταλάβουν μια και καλή στη ΝΔ, που κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαϊδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά». 

Όπως τόνισε το υπουργείο Υποδομών, «ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή».
«Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την  απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί χρόνια ολόκληρα, για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και των εκλεκτών της. Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση της» κατέληγε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. 

Στέλιος Παππάς: Καθήκον και σημαντική ευθύνη

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Παππάς, στην πρώτη δήλωσή του ως νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ δήλωσε: «Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες». «Η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία».

Σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά». «Πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά» έσπευσε να προσθέσει, αναφερόμενος στις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.