Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ ξέσπασε με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Βήμα» στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί σε επίσπευση της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας και  κατόπιν στην χάραξη ενιαίας εθνικής γραμμής έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. 

Ads

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή την συνέντευξη, υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας – και με την τελευταία του συνέντευξη – αποδεικνύει ότι παραμένει κολλημένος στο χθες. Αναφορικά με την πρότασή του για ενημέρωση των πολιτικών Αρχηγών, παραβιάζει ανοιχτές θύρες, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει τον κ. Τσίπρα. Ούτε η Ελλάδα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

Απαντώντας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε «το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο “Βήμα της Κυριακής” φανερώνει την αμηχανία που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέστησε σαφές ότι δεν ζητά απλή ενημέρωση αλλά εθνική υπευθυνότητα από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία, χειρίζεται την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με όρους καλλιστείων. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσπευση της επανεκλογής Παυλόπουλου με ευρεία πλειοψηφία και στη συνέχεια σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία. Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τον Προκόπη Παυλόπουλο ως “χθες” με το οποίο είναι “κολλημένος” ο Αλέξης Τσίπρας, να αναλάβει την ευθύνη και να ενημερώσει τους πολίτες για τη θέση του και να κριθεί για αυτή. Αλλά, επιτέλους, τις κρίσιμες αυτές ώρες, ας πάψει τα παιχνίδια με τους θεσμούς».