Κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης ξέσπασε μετά τη νέα επίθεση, χθες, με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του κόμματος στη Χαρίλαου Τρικούπη. Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παραιτηθεί χαρακτηρίζοντάς τον ανίκανο ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Τόσκας την κατηγόρησε ότι λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δεν φυλάσσονται. 

Ads

Συγκεκριμένα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι για την εξωτερική φρούρηση του κτιρίου έχουν διατεθεί πέντε ένστολοι αστυνομικοί, ενώ ακόμη 17 βρίσκονται στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι αρμόδιο για την κατανομή τους.

Παράλληλα, πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες, κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν μόνο αστυνομικό» επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θα ήταν προτιμότερο, προσθέτει, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της. Καταλήγοντας, διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, «ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε».

Ads

Τι είπε η Φώφη Γεννηματά 

Το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι «ο ψεύτης και ο …ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Στη σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ο κ. Τόσκας «ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου» και «ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση». 

«Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις  δικές  μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των  γραφείων. Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται   καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτιρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις. Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό ότι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο» προστίθεται. 

Η Φώφη Γεννήματα χθες ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο» και «επικίνδυνο», καθώς όπως τόνισε παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες του κόμματος και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία. 

«Αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει» πρόσθεσε. 

Σήμερα δε, σε ανάρτησή της σημειώνει: «Τίποτα δεν μας σταματά. Ούτε οι επιθέσεις στα γραφεία μας, σε ώρα μάλιστα που ήταν γεμάτα κόσμο, μέσα και έξω στο πεζοδρόμιο, ούτε οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που νομίζουν ότι θα πετύχουν αυτό που δεν κατάφερε η μολότοφ. Πάμε μπροστά». 

«Έχει έρθει η στιγμή ο χώρος της Κεντροαριστεράς να ενωθεί και πάλι, σε πείσμα όσων πιστεύουν ότι μπορούν να τον μετατρέψουν σε σανίδα σωτηρίας της αποτυχημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των κρυφοδεξιών – όπως αναφέρει- που προσπαθούν να του δώσουν το τελικό χτύπημα και να τον μετατρέψουν σε ουρά της ΝΔ» προσθέτει. 

Τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη. «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει από την πλευρά της, ότι τέτοιες ενέργειες των γνωστών – αγνώστων που στόχο έχουν να πλήξουν τη Δημοκρατία οφείλουν να κινητοποιήσουν την Κυβέρνηση και να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάσταση.

Σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις και δυναμώνει η συμμετοχή στην πάλη, τέτοιες ενέργειες, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, μοναδικό στόχο έχουν να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού, συκοφάντηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για την επίθεση στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του σημειώνει  ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού είναι μεγάλες καθώς οι επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο και δεν έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «οι βιαιοπραγίες δεν προάγουν την δημοκρατία και δεν επιλύουν τα δυσβάστακτα προβλήματα του ελληνικού λαού».