Αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η Κεντροαριστερά και ο «τρίτος πόλος».

 
Αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ προσχώρησε στη λογική των δύο πόλων, «μόνο που δεν υπάρχουν δύο πόλοι, υπάρχει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση», όπως είπε και σημείωσε πως «επειδή εμείς το ΠΑΣΟΚ λέμε όχι στην στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτικό, κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου. Παρών που; Στο πεδίο που διαμορφώνουμε εμείς».
 
Στη συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε και έλαβε το λόγο τονίζοντας πως «όταν αναφέρεται στους πόλους καλά κάνει να συναριθμείται μαζί με την κυβέρνηση, αφού έτσι θέλει, αλλά έτσι δεν γίνεται η Κεντροαριστερά».
 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως δεν θέλει να κάνει δημόσια την συζήτηση με τον Φώτη Κουβέλη για τους πόλους. «Υπάρχουν πολλοί πόλοι και εμείς θέλουμε ο κρίσιμος πόλος να είναι ο πόλος της κεντροαριστεράς της ευθύνης». Και σχολίασε δεικτικά: «υπάρχει ένας άλλος πόλος επί του οχούμενος εισήλθε ο Κύριος στα Ιεροσόλυμα. Εμείς σταυρωθήκαμε. Έρχεται και η Ανάσταση, κ. Κουβέλη».

Ads