Με μηνύσεις απειλεί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, να ετοιμάσει την υπεράσπισή του τον καλεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Ads

«Στις 11.00 θα είμαι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν τελειώσω τη σημερινή μου κατάθεση, όλα αυτά που ακούτε περί Novartis θα έχουν τελειώσει», δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης στον Ant1, προσθέτοντας: «Αύριο θα καταθέσω μήνυση και στον κ. Παπαγγελόπουλο και στην κ. Εισαγγελέα. Εάν η κ. Εισαγγελεύς έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση προς τον κ. Παπαγγελόπουλο τοτε έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και θα πάνε φυλακή. Θέλω να πιστεύω ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και δεν έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Διερωτήθηκε επίσης, «πού ξέρουν τα ονόματα που περιέχονται στη δικογραφία» οι υπουργοί Δικαιοσύνης, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μόνο διαβιβαστική αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ανοίξει το φάκελο», είπε συμπληρώνοντας: «Αν ο κ. Κοντονής έχει σηκώσει την πρώτη σελίδα του φακέλου θα πάει φυλακή».

Στις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ: «Ο κ. Γεωργιάδης να προετοιμάσει την υπεράσπισή του διότι τα πράγματα για αυτόν μπορεί να είναι λίγο δύσκολα τις επόμενες ημέρες».

Ads

Σε ερώτηση αν έχει γνώση της δικογραφίας, απάντησε: «Δεν πρόλαβα καν να την κοιτάξω. Είδα ότι εμπεριέχει καταθέσεις μαρτύρων κ.λπ. οι οποίοι αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα αλλά πέραν τούτου μία εμπεριστατωμένη εικόνα δεν μπορώ να έχω».

Ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε:

«Δεν έχω διαβάσει το σύνολο της δικογραφίας, έχω δει τι στοιχεία περιγράφει και έχω διαβάσει αναλυτικά το διαβιβαστικό της εισαγγελέως. Η ΝΔ έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιοποίησης και δυστυχώς σε αυτόν τον κατήφορο πάμπολλες φορές έχει εμπλέξει τη δικαιοσύνη. Τώρα αντί να προβληματίζεται που εδώ το μισό υπουργικό συμβούλιο του κ. Σαμαρά εμφανίζεται να έχει ενός τύπου εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, αναλώνεται σε άλλες συζητήσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα έρεισμα στον νόμο. Και σε τελευταία ανάλυση αν ο νομοθέτης ήθελε τη μη γνώση ορισμένων στοιχείων, γιατί από τη στιγμή που παίρνεις μια δικογραφία πρέπει να δεις τι είναι αυτή η δικογραφία, δεν θα επέβαλε μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης η δικογραφία να φτάσει στη Βουλή, θα έλεγε απευθείας» τόνισε.