Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος αναφέρθηκε στην αδικοχαμένη Γωγώ, την οποία χειρούργησε γιατρός με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ads

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος γιατρός, πριν από εννέα χρόνια είχε καταδικαστεί για θάνατο άλλου ασθενή και μάλιστα με απόφαση του Εφετείου, όμως η απόφαση δεν έχει ακόμη σταλεί στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να παραμένει στη θέση του και να χειρουργεί κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος γιατρός εμπλέκεται και στον θάνατο δυο άλλων ανθρώπων μιας 41χρονης γυναίκας και ενός 24χρονου από την Καβάλα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι από μόνη της μια καταδικαστική απόφαση δεν είναι λόγος, αν δεν συντρέχουν κι άλλες προϋποθέσεις, για αυτόματη ανάκλησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος του ιατρού. 

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τριανταφυλλίδης έκανε λόγο για κάτι «ασύλληπτο και αδιανόητο», τονίζοντας παράλληλα ότι «ο υπουργός Υγείας δεν απαντά στο ερώτημα αν θα έπρεπε να χειρουργεί εν έτει 2021 ο καταδικασθείς, με αμετάκλητη εφετειακή απόφαση, γιατρός που χειρούργησε την αδικοχαμένη Γωγώ. Μένω άναυδος. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω την απάντηση ενός Υπουργού που χωρίς να ορρωδεί, χωρίς να ντρέπεται, ανακοινώνει στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι η αμετάκλητη δικαστική απόφαση σε βάρος του γιατρού το 2012 δεν έχει ακόμη αποσταλεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης εν έτει 2021. Το τείχος της ανοσίας του κυνισμού με ξεπερνά. Αδυνατώ να συλλάβω την απάντηση του Υπουργού ως σοβαρού εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας. Θλίβομαι και απολογούμαι στους γονείς γι’ αυτήν την απάντηση του Υπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι συγκλονιστική η ομολογία του κ.Κοντοζαμάνη ότι έπρεπε να κατατεθεί η ερώτησή μου για το τραγικό γεγονός του θανάτου της 14χρονης Γωγώς για να ασχοληθεί το Υπουργείο Υγείας με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ads

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα

Για τον θάνατο της 14χρονης ο πατέρας της πατήρ Βησσαρίων Καντούνης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Όπως μεταξύ άλλων είχε πει, «το παιδί είχε 160 παλμούς, νομίζαμε πως η καρδιά θα φύγει από την θέση της. Πήρα ξανά τον γιατρό και μου είπε πως ήταν στη Γερμανία, τόνισε να την πάμε στο νοσοκομείο αμέσως. Τον ακούσαμε για ακόμη μία φορά, με την διαφορά ότι γύρισα μόνος μου από εκεί, χωρίς το παιδί μου. Πέθανε εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους.

Εκείνη την ημέρα την ανέλαβαν τρεις υπέροχοι και καλοί γιατροί, έκαναν ό,τι μπορούσαν, τους ευγνωμονώ μέσα από την ψυχή μου. Μου είπαν πως είχε διαλυθεί το στομάχι της, και πως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, μέχρι που κατέληξε.

Εγώ έχασα ένα παιδί, την πιο όμορφη και γλυκιά ψυχούλα που είχα, δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά, δεν θα μπει στο σπίτι να με πειράξει με τον τρόπο της, μου πήρε το παιδί μου. Το κρεβατάκι του άδειασε και κοντεύω να τρελαθώ».