«Ακραία ανευθυνότητα» και «πατάτα» καταλόγισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Θανάση Θεοχαρόπουλο με αφορμή δηλώσεις που στις οποίες υποστήριξε ότι στο νομοσχέδιο εναντίον της βίας κατά γυναικών υπάρχει ρύθμιση που απαγορεύει την απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών. Η πραγματικότητα είναι ότι η διάταξη αφορά καταδικασθέντες από ποινικά δικαστήρια και όχι τους Τούρκους πραξικοπηματίες.

Ads

«Για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες επιδεικνύεται μία ακραία ανευθυνότητα. Όχι μόνο διότι το ζήτημα εξαντλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή αλλά και επειδή δόθηκαν οι εξηγήσεις που έπρεπε και όλοι κατάλαβαν ποιους αφορά. Δυστυχώς σήμερα υπήρξαν δηλώσεις του Θεοχαρόπουλου που χαρακτήρισε την ρύθμιση ύποπτη και ο ίδιος όπως και δημοσιογραφικοί κύκλοι την συνέδεσαν με την «τύχη» των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Ακραία ανευθυνότητα. Κάποιοι δεν ενημερώνονται και δεν διαβάζουν τα κείμενα και παίζουν με τα εθνικά θέματα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά» τόνισε ο Στ. Κοντονής και πρόσθεσε: «η ρύθμιση αφορά όσους έχουν καταδικαστεί και δικαιούνται να πάρουν άδεια και υπάρχει γι’ αυτούς αίτημα έκδοσης ή έχει αποφασιστεί η έκδοσή τους. Το κάνουμε γιατί με την πρώτη άδεια που θα πάρει θα εξαφανιστεί και η χώρα θα γίνει διεθνώς ρεζίλι».

«Λόγω της σκληρής αντιπολίτευσης που σας κάνουμε αναγκάζεστε να πείτε ότι δεν θα ισχύσει η ρύθμιση για τους στρατιωτικούς!» υποστήριξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος και ζήτησε επειδή «η συγκυρία είναι επιεικώς ύποπτη θέλουμε εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή της ρύθμισης ή τροπολογία για τους οκτώ» των οποίων σε λίγο λήγει το 18μηνο. «Ο υπουργός αντί να απαντά, επιτίθεται και μας μαλώνει. Ανευθυνότητα είναι η στάση βουλευτή που είπε για ανταλλαγή των στρατιωτικών και θα έπρεπε να διαγραφεί» είπε ο Θ. Θεοχαρόπουλος.

«Την κάνατε την πατάτα κατά το κοινώς λεγόμενο» του απάντησε ο Στ. Κοντονής επαναλαμβάνοντας ότι η ρύθμιση αφορά ποινικούς κατάδικους και όχι τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Ads