Ο Σταύρος Κοντονής, με ανακοίνωσή του, απαντά στην Ελένη Ράικου, μετά την επιστολή της παραίτησης.

Ads

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλά για «υποβολή παραίτησης με ασύνδετους ισχυρισμούς» και αναφέρει ότι είχε τονίσει προς την κα Εισαγγελέα την «απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ’ αυτό».

Ειδικότερα, η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως κυρίας Ράικου, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Ads

Η υποβολή παραίτησης διανθιζόμενη με ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα, υπεβλήθη τη στιγμή που είχα τονίσει προς την κα Εισαγγελέα την απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ’ αυτό. Στήριξη που από την πρώτη στιγμή της είχε παρασχεθεί εμπράκτως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

• Σκάνδαλο Novartis: Παραιτήθηκε με βαριές κατηγορίες η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου

• Μαξίμου: Αναμένουμε η Ράικου να δώσει ονόματα

• Η απάντηση της Documento στην Ελένη Ράικου για τις καταγγελίες και την παραίτησή της

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τη διαλεύκανση των κρίσιμων αυτών υποθέσεων, ως των μόνων αρμοδίων να τις διεκπεραιώσουν».