Στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση θα διαβιβαστεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (6 Φεβρουαρίου) η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ads

Πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει σε δήλωση ότι σκάνδαλο Novartis θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Siemens, δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Θεωρώ ότι η πρώτη αυτή εκτίμηση επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στο Υπ. Δικαιοσύνης την δικογραφία που αφορά πολιτικά πρόσωπα και η οποία αύριο κι’ όλας με εντολή του πρωθυπουργού θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Θέλω να τονίσω ότι το σκάνδαλο με το φάρμακο ιδίως σε ότι αφορά την ηθική απαξία την οποία φέρει είναι τεράστιο καθώς σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που καθίστατο δύσκολο για τον έλληνα πολίτη να βρίσκεται τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία του υπήρξαν φαρμακευτικές εταιρείες που με παράνομο και προκλητικό τρόπο λειτουργούσαν στην κατεύθυνση της υπερκοστολόγησης αλλά και της διάθεσης φαρμάκων μέσω επίορκων λειτουργών της δημόσιας υγείας εκεί που δεν έπρεπε».

«Γι’ αυτό τον λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη τα τελευταία χρόνια σε ποσοστά διπλάσια της αντίστοιχης της ΕΕ», τόνισε. «Η ηθική απαξία αλλά και το οικονομικό κόστος που συσσωρεύτηκε σε βάρος του ελληνικού λαού είναι ζητήματα τεράστια τα οποία η Δικαιοσύνη διερευνά και θα διερευνήσει σε βάθος».

Δ. Παπαγγελόπουλος: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους

Ads

Σαν «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την υπόθεση της Novartis. Ερωτηθείς για το ενδεχομένος παραγραφής των αδικημάτων, ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι στον νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού κι όχι επ’ ευκαιρία αυτής.