Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στη Λεωφόρο πριν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και μετά την απόφαση για μη διεξαγωγή, υπογράμμισε την αταλάντευτη απόφαση της Πολιτείας να πατάξει τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς που κρατούν δέσμιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ads

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου. Ο Παναθηναϊκός  υποστήριξαν ότι η ευθύνη για τα επεισόδια είναι του διαιτητή που αποφάσισε να μην διεξαχθεί ο αγώνας. Επίσης με σημερινή ανακοίνωσή ενέπλεξε στα χτεσινά γεγονότα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, επικαλούμενος δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που ανέφεραν πως ο Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τη έναρξη ή όχι του παιχνιδιού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διαιτητή αλλά και με παράγοντες του Ολυμπιακού.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η ανοχή της κοινωνίας στη βία και την ασυδοσία έχει εξαντληθεί, επισήμανε ότι η προσπάθεια για την πάταξή της είναι και θα παραμείνει συνεχής, ενώ «φωτογράφισε» τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μιλώντας για κάποιους «που δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους και προσπαθούν να τις μεταθέσουν σε άλλους», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη.

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:

«Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας.

Ads

Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.

Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.

Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα».