Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας τον «μαριονέτα των δανειστών» και «συνταγματάρχη πραξικοπήματος».

Ads

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε αναφερόμενη στον πρωθυπουργό: «Επέλεξε να γίνει η μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. Είναι ο συνταγματάρχης του πραξικοπήματος κατά του ελληνικού λαού. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για τον πρώην φίλο και πολιτικό μου σύντροφο».

«Εξαπάτησε τους πολίτες πολλές φορές μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και υφάρπαξε την ψήφο του. Ο λαός εξαπατήθηκε και αυτό είναι κατάδηλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μνημόνιο πέρασε από τη Βουλή παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, ούτε ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν όταν ακόμη ο κόσμος έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι άνθρωποι που πήγαν και ψήφισαν ‘όχι’ στο δημοψήφισμα, όταν είδαν αυτό το ‘όχι’ να γίνεται ‘ναι’, διαλύθηκαν και έκαναν μήνες να συνέλθουν. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν συνέλθει ακόμη», είπε επίσης η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ερωτηθείσα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τη στάση που κρατά, σημείωσε ότι κανονικά θα έπρεπε να του έχει ασκηθεί πρόταση μομφής, καθώς δεν επιτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα όπως πρέπει.

Ads

Μίλησε όμως και για τον Γιάνη Βαρουφάκη, για τον οποίο είπε ότι έχει καιρό να μιλήσει μαζί του, αλλά δεν έχει κανένα λόγο να μην το κάνει.

Σε ερώτηση για το αν το κόμμα της θα συνεργαζόταν με άλλα κόμματα όπως η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε ότι έχει ως στόχο να συμπράξει στο να διαμορφωθεί ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών, πολιτικών, κινηματικών δυνάμεων.