Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν κατά τη συνεδρίαση των Ειδικών Επιτροπών της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή τη δήλωση του προ ημερών ότι «Ζωής θέλοντος» ήλπιζε η συμφωνία να ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη. Κάνοντας του παρατήρηση για το ότι… η σύνταξη της πρότασης είναι λάθος, η πρόεδρος της Βουλής τον κατηγόρησε για στοχοποίηση της.

Ads

Παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν έλαβε εξήγηση για τη συγκεκριμένη στοχοποίηση της, όπως τη χαρακτήρισε, ενώ επανέλαβε ότι δεν δόθηκε απάντηση αναφορικά με το γιατί άνοιξε η Βουλή, ενώ ο πρωθυπουργός είχε πει ότι αυτό δεν θα χρειαστεί. Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» είναι σύμμαχος των εχθρών της χώρας.

Επικαλέστηκε μάλιστα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Kontra News, το οποίο την στοχοποιεί, αλλά και προηγούμενα πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ κι έκανε λόγο για «νεο-αυριανικές» μεθόδους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε και στην τοποθέτηση του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος αναφερόμενος στο πρόσωπο της είπε ότι «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης».«Τέτοια εργαλεία χρησιμοποίησαν οι πιο σκοτεινές δυνάμεις και μυστικές υπηρεσίες», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ads

«Δεν μπορώ να σχολιάσω την έλλειψη χιούμορ. Όσοι θέλετε να ροκανίσετε τον χρόνο για να οδηγήσετε σε δάνειο-γέφυρα, μπορείτε να συνεχίσετε. Εγώ δεν θα το κάνω», απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Πώς τολμάτε να στοχοποιείτε την πρόεδρο της Βουλής και θεσμικούς παράγοντες;», ανταπάντησε η Ζωή κωνσταντοπούλου.

Τον λόγο πήρε μετά ο Ν. Φίλης και απαντώντας είπε ότι αν θεωρεί ότι στοχοποιείται από την κυβέρνηση, αυτό γεννά σοβαρά πολιτικά θέματα και θα μας απασχολήσει όλους στη Βουλή, στην κυβέρνηση ,αλλά και την ίδια πρωτίστως στη συνείδησή της. «Ελπίζω κάποτε η ίδια να δώσει μια ειλικρινή απάντηση», κατέληξε.