Για ακραίες και ωμές παρεμβάσεις στη διαδικασία του δημοψηφίσματος προερχόμενες από την Ευρώπη έκανε λόγο  η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτικό της διάγγελμα και κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ads

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι κάποιοι αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι της Ε.Ε. δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν «ωμά» στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, προκειμένου να ματαιωθεί το δημοψήφισμα ή ακόμη και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, το «ναι» δεν σημαίνει «ναι» στην Ευρώπη, άλλα «ναι» στη μνημόνια, την υποτέλεια, την υποδούλωση, την εκχώρηση της δημοκρατίας και σε νέα μέτρα. Και σε υποβάθμιση Από την άλλη, όπως είπε, «όχι» σημαίνει «όχι» σε αντιδημοκρατικές πρακτικές, αντιευρωπαϊκούς εκβιασμούς και τελεσίγραφα, καθώς και «όχι» σε ασφυξία του λαού, «όχι» σε υποδούλωση κρατών – μέλων, «όχι» οικονομική και κοινωνική υποταγή.

Η πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον λαό να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση, όπως ανέφερε, που του επέστρεψε την εξουσία που πηγάζει από αυτόν, αλλά και να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης.