Το ρόλο της Δικαιοσύνης, που στρέφεται κατά του ελληνικού λαού, προκειμένου να στηρίξει την «απονομιμοποιημένη, ηθικά και πολιτικά, κυβέρνηση», καταγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζ. Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Ads

«Αποστολή και θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης σε ένα Κράτος Δικαίου είναι να υπερασπίζεται και να προστατεύει τους αδύναμους. Όχι να ξεθυμαίνει επάνω τους για λογαριασμό μιας άτεγκτης, άδικης, αδυσώπητης, διαπλεκόμενης και απονομιμοποιημένης, ηθικά και πολιτικά, κυβέρνησης», δηλώνει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας:

Δεν υπάρχει δημόσιο συμφέρον που να δικαιολογεί την εξουθένωση της κοινωνίας και του λαού. Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών είναι δικαιωμένες στη συνείδηση της κοινωνίας. Η στοίχιση της Δικαιοσύνης με το δίκαιο είναι δημοκρατική επιταγή».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανείς σκηνές βίας

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις «πρωτοφανείς σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν ενάντια στις καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά και σε αλληλέγγυους πολίτες, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ». Όπως σημειώνει η βία που ασκήθηκε «καταδεικνύει τον αυταρχικό κατήφορο μιας κυβέρνησης όμηρο των μνημονιακών απαιτήσεων των δανειστών». «Το μόνο μέσο που τους έχει απομείνει είναι η ωμή βία απέναντι σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους», προσθέτει.

Ads

«Ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που παλεύουν για το ψωμί και την αξιοπρέπεια στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους το μήνυμα της αδιαπραγμάτευτης αντίστασης ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρόικας-κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική ‘έρημο’», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης αναφέρει ότι «οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι αλήθεια ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση». «Οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχιστούν μέχρι την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη», καταλήγει η ανακοίνωση.