Έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, συγκεντρώθηκαν και σήμερα διαδηλωτές εναντίον των πλειστηριασμών. 

Ads

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΠΑΜΕ, Δεν Πληρώνω, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι εκπαιδευτικών π.ε., Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ, ΕΕΚ, Πλεύση Ελευθερίας κ.ά. 

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών αλλά και της τροπολογίας που αλλάζει τον τρόπο προκήρυξης των απεργιών. 

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σε δηλώσεις της είπε ότι «εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε τις πράξεις μας, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τους νόμους της» και πρόσθεσε «είμαστε εδώ για να τους ρίξουμε». 

Ads

image

image

image

Υπενθυμίζεται ότι το Ειρηνοδικείο παραμένει κλειστό και δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων για αναστολή τους ως τις 31 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, σήμερα, μέλη της Λαϊκής Ενότητας κινητοποιήθηκαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ήταν να βγει σε πλειστηριασμό αγροτεμάχιο στον Ωρωπό και κατοικίες στα Λιόσια που ανήκουν σε εταιρεία που έχει οικονομικές διαφορές με τράπεζα. 

Κάποια στιγμή μάλιστα έκλεισε η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, στο ύψος της στάσης του μετρό από πορεία με τη συμμετοχή της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Πορεία κατά των πλειστηριασμών έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Εκεί διαδηλωτές έκαψαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα.