Κατά του δημοψηφίσματος, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Εκτίμησε γρήγορη πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και τάχθηκε υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης από τα δύο μεγάλα κόμματα, χωρίς εκλογές αλλά με άλλο πρωθυπουργό. Ακόμα εκτίμησε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ «εάν συνεχίσουμε έτσι».

Ads

 Ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «οι λαοί δεν ψηφίζουν στο ερώτημα αλλά ανάλογα με τη διάθεση που βρίσκονται» και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα απαντούσαν αρνητικά σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα γιατί είναι αγανακτισμένοι.

Αναφέρθηκε επίσης στην περίοδο που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, λέγοντας ότι «ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε το ενδεχόμενο να θέσουμε σε κίνδυνο την είσοδο της Ελλάδος στην Ευρώπη θέτοντας τέτοιο ερώτημα στο λαό» και τόνισε ότι «τα δημοψηφίσματα είναι πάντοτε κίνδυνος και έχει αποδειχθεί στην Ευρώπη».

«Η μόνη μου ελπίδα είναι μήπως ρίξουν τον Παπανδρέου και η χώρα αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε διαφορετική βάση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στη Ν.Δ υποστήριξε ότι το κόμμα δεν είναι μόνο ο κ. Σαμαράς.

Ads