Ως μετακλητό επαναφέρει η κυβέρνηση στο υπουργείο Τουρισμού τον πρώην Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Λούλη που απομακρύνθηκε μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει για τον ανύπαρκτο πανεπιστημιακό του τίτλο. 

Ads

Ο Κ. Λούλης θα αναλάβει «ειδικός σύμβουλος» για την στρατηγική επέκταση του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς αγορές.  Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, προσλαμβάνεται μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του (για διάστημα ενός έτους) και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται πως επανέρχεται ως άμισθος «εμπειρογνώμονας με ειδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές θα παρέχει τις υπηρεσίες του στον υπουργό Τουρισμού».

Φαίνεται πως για την ελληνική κυβέρνηση αυτή είναι μία θέση που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και τίτλους σπουδών.  Πάντως στο άρθρο 46, παρ 7 του Νόμου για το «επιτελικό κράτος», αναφέρεται ότι οι «άμμισθοι ειδικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι επιστήμονες διακεκριμένου κύρους ή εμπειρογνώμονες ειδικού αντικειμένου», προϋποθέσεις που σίγουρα δεν πληροί ο κ. Λούλης. 

ΣΥΡΙΖΑ: Μία ημέρα πριν την απόφαση για την ΧΑ επαναφέρουν ως σύμβουλο τον υμνητή της Χούντας

Ads

«Η αξιοκρατία στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αδιέξοδα», σχολιάζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης, για την επαναφορά του Κωνσταντίνου Λούλη στο υπουργείο Τουρισμού.

Αναφέρει ειδικότερα, ότι «αφού με καθυστέρηση ενός έτους ο κ. Μητσοτάκης απομάκρυνε τον υμνητή της Χούντας και παρανόμως διορισθέντα γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, κ. Λούλη, αφού δεν είχε πτυχίο, δύο μήνες μετά και μόλις μία μέρα πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή τον επαναφέρει ως σύμβουλο στο υπουργείο». «Ξέρουμε», σχολιάζει, «ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα για τη δήθεν αξιοκρατία, την αριστεία και το δήθεν επιτελικό κράτος. Ούτε γιατί επιμένει να στηρίζει έναν υμνητή της Χούντας». Όμως, τονίζει ο κ. Καλπάκης, «ας απαντήσει τουλάχιστον στο εύλογο ερώτημα: Γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε στο υπουργείο Τουρισμού, έστω και ως άμισθος σύμβουλος, ο πρώην ταμίας του Ιδρύματος Μητσοτάκη;».